SRhF & Eftersöksakademin

 

Lagtävlingen 21-23 okt, 2011 i Sala

 

Stort grattis till vinnande laget

De utbytbara, med Tony, Petra, Ann-Marie, Thomas


Resultat   Bilder

 

Ett stort tack till alla funtionärer, figuranter och sponsorer,

 

Här nedan beskrivs hur årets lagtävling gick till.

Lagtävlingen genomfördes i Sala. Boendet var på Sofielunds vandrarhem.

 

Första stationen var nere i Sala Silvergruva på 155 meters nivån. Där skulle det sökas efter 3 personer som saknades efter en guidad tur i gruvan. Lagen skulle hålla ihop och göra ett koppelsök, förutom på två platser där man fick skicka in hundarna men inte gå in själv. I den första orten fanns det inget iden andra fanns en person. På väg tillbaka fick lagen söka vidare i en annan ort, där fanns en person under en trappa. Den tredje personen hade återfunnits ovan jord.

Stationsansvarig: Anna och Leffe

 

Andra stationen var en byggnad som skulle sökas igenom efter ”Gunnar” som var dement och försvunnit från hemmet. ”Gunnar” hade tidigare jobbat i byggnaden som var ett gammalt ställverk. Lagen skulle ta sig in och söka av två plan. Inne i byggnaden fanns inget förbindelse mellan våningarna, man var tvungen att söka efter dörrarna utifrån. I byggnaden fanns det en djup och en hög figurant.

Stationsansvariga: Karin Gäredal och Jenny Schultzberg

 

Tredje stationen var en källare som skulle sökas igenom och rapportera hur många personer som fanns där inne. P.g.a. rasrisk fick endast hundarna skickas in i källaren. Det fanns en fig två tröjor, ett ben från en skyltdocka som var på klätt med sko och byxor samt lite köttbullar som skapade lite förvirring. Lagen rapporterade allt från 1 till 4 personer

Stationsansvarig: Per-Anders Lundgren

 

Fjärde stationen var i ett gammalt brott där en cross åkare hade åkt i närheten. Lagen fick info om att en cross åkare saknades. Man fick även info om att en hund hade omhändertagits. Facit på stationen var att cross åkaren hade kört på ”herr Gran” och sedan skadats sig i hand och han hade ont i huvudet. ”Herr Gran” hade fallit ner över kanten och låg livlös i botten på brottet.

Stationsansvariga: Monique och Leif

 

Femte stationen var en hanterings övning där man skulle ta sig genom på snabbast möjliga tid, hela lagets tid räknades.

Stationsansvariga: Anna Forsberg och Magdalena Uthberg

 

Station sex var en moment övning på räddningstjänstens övningsområde.

Stationsansvarig: Jonas Glaser

 

Station sju var ett mindre eftersök efter mor och son i utkanten av Sala. Alla lagen hittade både mor och son väldigt snabbt. 

Stationsansvarig: Alexander Sobestiansky

 

Station åtta var en hemvärnsövning som gått snett. Hemvärnet hade haft sprängtjänst och en laddning hade gått av i förtid. Fem man saknades efter sprängningen. Vad lagen inte visste var att det fanns vapen som skulle säkras. Alla lagen skötte vapenhanteringen på olika sätt men ingen på något farlig sätt. Tre fig låg ute övriga två återfanns inne i Sala när lagen avrapporterade.

Stationsansvarig: Roger Isaksson